28 de zile fără alcool: vei fi uluit ce se va întâmpla cu organismul tău

Câte daune are alcoolul pentru organism este un subiect arhicunoscut.

Mulți oameni consideră că puțin vin sau puțină bere nu va face nimic rău organismului, de aceea le consumă în catități reduse, dar des. Un experiment realizat recent de redacția health.com a descoperit ce se petrece cu organismul nostru dacă renunțăm la alcool timp de 28 de zile. Rezultatul a fost uimitor.

Psihologii afirmă că pentru a forma un nou obicei este nevoie de 21 de zile. Totuși, se recomandă încă o săptămână în plus pentru a stabili un obicei și a deveni parte integrală din rutina noastră cotidiană.

Iată care sunt câteva efecte miraculoase ce se vor petrece cu corpul tău dacă elimini alcoolul din viața ta timp de 28 de zile!

Un somn mai liniștitor și odihnitor

Dacă elimini complet alcoolul, unul dintre primele lucruri pe care le vei observa, ar trebui să fie nivelul de energie.

Cea mai mare greșeală este să consumi alcool înainte de culcare, la început ai impresia că adormi mai repede, dar acest somn profund nu este și unul ”odihnitor”, pentru că somnul este în faza REM (sau a somnului cu ochii deschiși). Acest lucru te face să fii foarte obosit a doua zi, indiferent de câte ore ai dormit. Mai multe detalii despre somn aici. 

O stare generală de bine și confort

Alcoolul adună multe toxine în noi și tindem să arătăm mult mai obosiți, mai plictisiți și mai ”deteriorați” la chip. Elimarea alcoolului va aduce un impact pozitiv și asupra aspectului fizic. Alcoolul este un diuretic, ceea ce înseamnă că te deshidratează excesiv. Dacă reduci cantitatea de alcool la minin, ochii ar trebui să arate mai luminoși și chipul mai plin de viață.

Îmbunătățește funcțiunea ficatului și starea de sănătate a întregului organism

Cu cât consumi mai mult alcool, riscul general de a dezvolta probleme de sănătate sporește, inclusiv: cancer, afecțiuni cardiace și hipertensiune arterială, disfuncție sexuală, ciroză hepatică, etc.

You Might Also Like