6 alimente naturale care te ajută să treci peste depresia de iarnă, lipsa energiei și a oboselii

Iarna poate fi o perioadă dificilă a anului când mulți oameni se simt deprimați și nemotivați. Din fericire, anumite alimente pot ajuta o persoană să se simtă mai concentrată și energizată, astfel încât zilele să fie mai productive.

Depresia de iarnă

depresia de iarnă- cum luptăm cu depresia de iarnă

Fiecare sezon își are propriile bucurii și beneficii, dar și anumite forme de depresie. Iarna, nu face excepții chiar dacă există magia sărbătorilor. Este o formă ușoară de depresie care afectează oamenii mai sensibili. Una dintre cauzele principale este ziua mai scurtă și drept rezultat mai puțină lumină naturală. Una dintre modalitățile de a combate această afecțiune este de a obține mai multă lumină solară, să fiți mai activi și să mâncați alimente sănătoase și naturale. Mulți oameni de știință cred că tulburarea afectivă sezonieră este cauzată de o reacție hormonală la lipsa luminii de zi în timpul iernii. Mai puțină lumină înseamnă mai puțină producție de melatonină.

Există multe opțiuni naturale care te pot ajuta să ai mai multă energiei în timpul iernii, iată câteva produse excelente în combatarea depresiei de iarnă:

1.Merele

merele-iată câteva produse excelente în combatarea depresiei de iarnă

Merele sunt foarte bogate în fibre; de fapt, mănâncă patru mere pe zi poate oferi cantitatea recomandată de fibră pe zi.

2.Nucile

Nucile sunt gustarea excelentă pentru a scăpa de depresia hibernală, deoarece sunt bogate în proteine, acizi grași omega-3, care sunt excelente pentru a îmbunătăți funcția creierului și conștientizarea. Nucile pot fi consumate la micul dejun în terci, granola sau separat o gustare.

3.Ciocolata neagră

Pe lângă gustul inconfundabil, ciocolata neagră este un antidepresiv formidabil. O gustare sănătoasă, care luptă cu stresul și oboseala, deoarece conține feniletilamina, care este un hormon natural ce creează starea de ”îndrăgosteală”. Feniletilamina ne dă încredere în noi, ne face să zâmbim continuu, să visăm cu ochii deschiși și ne taie pofta de mâncare. Alimentul care ne dă aceeași stare este ciocolata, mai exact cacaua din ciocolată.

4.Rozmarinul

Rozmarinul este o plantă cunoscută pentru creșterea gradului de conștientizare. Adăugă rozmarin în alimente un aport de energiei și vitalitate. Aceast condiment minune poate fi folosit pentru carne, cartofi, salate și chiar în limonadă.

5.Bananele

Bananele sunt o sursă excelentă de potasiu și fibre, care pot fi minunate pentru a ridica starea de spirit și conțin și un pic de magneziu, care poate ușura somnul pe timp de noapte.

6.Somonul

somon-cum luptăm cu depresia de iarnă

Este o sursă bună de acid gras omega 3, care este utilă pentru funcționalitatea și conștientizarea creierului. De asemenea, conține vitamina D, serotonină și dopamină, care sunt toate utile pentru stabilizarea stării de spirit.

Aveți grijă de sănătatea voastră și treceți cu brio toate afecțiunile sezoniere!

You Might Also Like