7 metode de a scăpa de oboseala permanentă

7 lucruri de făcut dacă sunteți obosit tot timpul

Oboseala poate fi descrisă ca fiind lipsă de energie și motivație (fizică și mentală). Acest lucru este diferit de somnolență, un termen care descrie nevoia de a dormi. Oboseala este un simptom și nu o boală.

7 metode de a scăpa de oboseala permanentă

Oboseala este un efect absolut normal, se întâmplă tuturor oamenilor, dar este și un tip de oboseală cronică, ce nu poate fi tratată oricât de mult ai dormi.

Vestea bună este că putem ameliora această senzație, doar prin 7 metode simple și eficiente.

1.Examinarea generală 

Pentru a ne menține sănătatea și capacitatea de concentrare avem nevoie de relaxare. Fie apelezi la un abonament la spa, fie mergi la masaj, saună sau oricare alt tip de mișcare/ relaxare. Dar dacă acestea nu dau roade, atunci trebuie să apelezi la un medic. Oboseala poate fi un simptom al unei afecțiuni medicale. Este necesar un examen medical pentru a determina acest lucru.

  • > 30 de ani este suficientă o verificare la fiecare doi sau trei ani.
  • < 30- 40 de ani examen medical general în fiecare an.
  • < 50 examen medical mai des.

2.Mișcare zilnică și regulată

Exercițiul fizic este adesea ultimul lucru la care ai vrea să apelezi când ești obosit. Cu toate acestea, numeroase studii au ajuns la concluzia că exercițiul de rutină este eficient pentru creșterea nivelului de energie și luptă cu oboseala. Oamenii care devin activi au un sentiment mai mare de încredere în sine și exercițiul fizic îmbunătățește eficiența de lucru a inimii, plămânilor și mușchilor.

7 metode de a scăpa de oboseala permanentă

3.Hidratarea

Deshidratarea este atunci când organismul expulzează mai multe lichide decât consumă; este o condiție care impune atât mintal, cât și fizic. Transpirația, urinarea și chiar respirația cauzează pierderea apei și, respectiv, deshidratarea.

Frecvent, consumul de apă pe parcursul zilei va atenua sentimentele de oboseală și va spori vigilența și concentrarea.

4.Un regim regulat de relaxare

7 metode de a scăpa de oboseala permanentă

Știai cât de mult contează un somn odihnitor pentru o stare de bine a doua zi? Experții recomandă să mergi la culcare suficient de devreme pentru a-ți asigura un somn bun. Pentru un adult sănătos, Clinica Mayo recomandă între 7 și 9 ore de somn pe noapte.

De asemenea, regimul este foarte important pentru o stare de bine și atenuare a oboselii, încearcă să obțineți obiceiul de a merge la culcare și de a vă trezi în același timp în fiecare zi.

5.Ia suplimente de Omega 3

Uleiul de pește omega-3, pe lângă faptul că este bun pentru sănătatea inimii, poate crește vigilența și luptă cu oboseala. Deși se recomandă consumarea de Omega-3 direct din alimente (hering, macrou, somon, sardine, ton, semințe de in, avocado,nuci) suplimentele de înaltă calitate sunt, de asemenea, disponibile și eficiente.

6.Un regim alimentar echilibrat

7 metode de a scăpa de oboseala permanentă

Cei mai mulți dintre noi respectăm programul tradițional de 3 mese. Specialiștii recomandă un aport de 5- 6 mese pe zi, deci 3 mese principale și 2 gustări. Indiferent de preferințe, îndepărtarea oboselii necesită un consum zilnic de minerale și substanțe nutritive  pe tot parcursul zilei.

7.Ceasul biologic

7 metode de a scăpa de oboseala permanentă

A înțelege cum funcționează propriul organism este cel mai important. De ce? Simplu, cu toții suntem diferiți, unii sunt mai productivi la primele ore ale zilei, alții noaptea, etc. Dacă ne adaptăm după ceasul nostru biologic intern, atunci oboseala scade și avem mai multă energie. 

 

You Might Also Like