7 probleme grave de sănătate provocate de un job pe care-l urăști *

O slujbă toxică te poate îmbolnăvi într-o multitudine de moduri.

Ce se petrece cu sănătatea ta, dacă ai un job pe care-l urăști

Toată lumea are zile mai puțin productive la locul de muncă, dar există semne pe care angajații trebuie să le vegheze înainte ca o săptămână proastă la serviciu să  se transformă într-un stres cronic, care vă distruge sănătatea. Astăzi 1/3 din populație lucrează la un oficiu, jumătate dintre ei urăsc jobul pe care-l fac.

Un serviciu toxic poate avea urmări grave asupra sănătății tale, află mai jos în ce manieră se petrece acest lucru. 

Corpul ne transmite semnale evidente, atunci când ceva nu este în regulă cu noi, de cele mai dese ori, ne îmbolnăvim! Corpul nostru vorbește cu noi, el ne transmite periodic mesaje, pe care noi le înțelegem foarte rău sau nu le percepem deloc. Corpul, ca orice altceva în viața noastră, nu este altceva decât o reflectare directă a convingerilor noastre. (mai multe detalii despre psihosomatică aici)

1.Insomnie

Ce se petrece cu sănătatea ta, dacă ai un job pe care-l urăști-insomnie

Psihologul clinic, Monique Reynolds, de la Centrul pentru Anxietate și Schimbare de Comportament susține că primul semnal este insomnia. Să nu dormi 1-2 nopți nu constituie nimic grav, dar dacă acest obicei devine normalitate, stresul cronic și oboseala va avea consecințe grave, ulterior.

”Oamenii care nu primesc satisfacție de la jobul lor nu se satură niciodată de somn, nu au chef să se scoale dimineața, nu pot adormi seara și, mai mult, se pot trezi la miezul nopții cu o frică iremediabilă că nu au reușit să facă ceva important”.

2.Durerea de cap

Ce se petrece cu sănătatea ta, dacă ai un job pe care-l urăști-durere de cap

Organismul are o capacitate extraordinară de a se apăra, atunci când locul de muncă este unul care nu îți place, îți produce disconfort, creierul primește acest semnal ”periculos” și el se tensionează, pentru a se proteja. Asociația Americană de Psihologie susține că: ”stresul creează simptome fiziologice și se manifestă prin durere, iar zona capului este cea mai predispusă, deoarece tensiunea cronică la gât, umeri și cap poate fi asociată cu migrene”. 

3.Dureri musculare

Când slujba ta este toxică, poți simți ca și cum ai lupta cu un tigru sălbatic la biroul tău. Sub o amenințare percepută, creierul inundă organismul cu adrenalină și cu alți hormoni ai stresului. Pentru a percepe ce poziție are corpul tău când lucrezi și ce mimici ai, pune o oglindă la masa de lucru. Vei rămâne stupefiat să vezi cât de încordată poate fi fața ta, chiar și când ai de răspuns la email-uri.

4.Vulnerabilitate și irascibilitate sporită

Ce se petrece cu sănătatea ta, dacă ai un job pe care-l urăști

Sănătatea mintală are cel mai mult de suferit în acest caz. Stresul crescut poate exacerba problemele existente în materie de sănătate mintală. Dacă stai mereu cu frica de a pierde serviciul, sau nu îți place de șeful tău, acest lucru are un preț și unul foarte dur. Supraîncărcarea și depresia este doar o primă etapă. Dacă nu ești tratat în mod corespunzător, dacă ești ofensat și nu ești apreciat pentru eforturile tale, sistemul tău nervos va fi extrem de afectat.

5.Răcești des

Un număr mare de cercetări arată că stresul cronic poate compromite sistemul imunitar, făcându-te mai sensibil la boli, viruși și bacterii.

6.Ești supraobosit mereu

Ce se petrece cu sănătatea ta, dacă ai un job pe care-l urăști

Aceasta este o oboseală, o oboseală profundă pe care nici un pui de somn sau un week-end nu o poate vindeca. Un job pe care-l urăști te stoarce de toată energia și te face apatic, somnolent, lipsit de creativitate și energie. Este un cerv vicios, te simți obosit pentru că lucrezi prea mult și nimic nu te poate înviora.

7.Crește/ scade pofta de mâncare

Pofta de mâncare este în strânsă legătură cu creierul nostru. Sub auspiciul unui stres acut, glandele suprarenale eliberează și dezvoltă cortizolul, un hormon care poate crește senzația de foame. Când slujba ta îți provoacă dezechilibru emoțional pe termen lung, ai mereu poftă de mâncare, sau la unii oameni, poate fi o reacție adversă, nu au poftă de mâncare.

You Might Also Like