9 obiceiuri sănătoase de zi cu zi pentru a avea o viață vibrantă și intensă

Pentru a avea o viață sănătoasă nu trebuie să facem lucruri imposibile, grele și neplăcute. Sunt mai mulți pași zilnici pe care trebuie să-i respecți cu sfințenie pentru a avea rezultatele dorite.

Suntem ceea ce facem în mod repetat. Excelența, atunci, nu este un act, ci un obicei. – Aristotel

Un studiu al Universității Duke a constatat că peste 40% din acțiunile pe care le efectuezi în fiecare zi nu sunt decizii actuale, ci obiceiuri. Obiceiurile sunt cheia pentru deblocarea întregului potențial.

9 obiceiuri sănătoase de zi cu zi pentru a avea o viață epică

obiceiuri sănătoase zi de zi

# 1 ședință de sport în fiecare zi

Corpul este casa ta spirituală, deci este cel mai important instrument. Cea mai bună modalitate de a avea grijă de aceasta este dezvoltarea obișnuinței de a face sport. Sportul are avantaje extraordinare atât pentru corp cât și pentru minte. Pentru început, crește nivelul de încredere în sine și îți oferă energie. Este, de asemenea, o modalitate foarte bună de a combate stresul.

Activitatea fizică nu este doar una dintre cele mai importante chei pentru un corp sănătos, ci este baza activității intelectuale dinamice și creative.  John F. Kennedy

# 2 ore fără telefon înainte de somn

Poate ai și tu acest obicei nociv, încearcă să conștientizezi că telefonul nu-ți schimbă viața cu nimic, nu te îmbogățește cu nimic, nici măcar nu te relaxează. Petrece aceste 2 ore înainte de somn cu familia, cu copii, cu animalul de companie. Fă o baie relaxantă și citește o carte, măcar câteva pagini. Acest obicei îți va aduce multă liniște, armonie, te scapă de insomnie și aduce și un aport intelectual.

# 3 mese principale și 3 gustări

Alimentația este combustibilul necesar organismului pentru a funcționa. O dietă sănătoasă și echilibrată înseamnă 3 mese principale și 3 gustări pe zi. Odată ce înțelegi că meniul tău zilnic îți influențează nivelul de viață, deciziile, starea de spirit, fericirea – te transformi instantaneu și devii mult mai atent la ceea ce mănânci.

# 4 pauze pentru trup și minte

Munca asiduă nu este egală cu rezultatul perfect. De ce? Pentru că mult, nu înseamnă bine. Nu contează cât timp faci un lucru, dar felul în care-l faci. Din acest motiv este bine să faci pauze, pentru a te revigora, pentru a respira aer curat și pentru a căpăta puteri. Pauza înseamna lipsa contactului cu orice, pauza nu înseamnă navigare pe internet!

# 5 mese cu fructe și/ sau legume

Optează pentru multe fructe în prima parte a zilei, iar la prânz și cină pentru legume. Aici nu mă refer doar la fructele și legumele preferate, dar la întreg arsenalul acestora. Fructele și legumele sunt foarte importante pentru orice regim alimentar echilibrat. Aceste produse furnizează fibra necesară și ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. 

# 6 minute de meditație

meditație, obiceiuri sănătoase

Meditația înseamnă auto-observare. Te ajută să dezvolți concentrarea, claritatea, pozitivitatea emoțională și o viziune calmă a naturii adevărate a lucrurilor. Consider că meditația este un obicei cheie. În mod normal, diminețile trebuie să meditezi cel puțin 6- 15 minute. Meditația te dezbracă de gânduri și te echilibrează.

# 7 pahare de apă pe zi

Dacă bei cel puțin opt pahare de apă zilnic, vei reduce riscul de hiperglicemie cu 21%. 

Există multe beneficii pentru a bea cel puțin doi litri de apă în fiecare zi. Fă din asta un obicei, treptat crește cantitatea de apă consumată. Dacă nu poți, impune-te. Apoi, va deveni mai ușor.

# 8 ore de somn

Dr. Daniel Gartenberg, profesor la Pennsylvania State University și autor al studiului explică de ce opt ore de somn nu (mai) sunt suficiente: ”cel mai important e că suntem bombardați cu prea multă informație și de aceea ajungem să avem nevoie de mai mult somn”, spune acesta. Din cauza telefoanelor și social media, creierele noastre rămân întotdeauna activate, din acest motiv avem nevoie de odihnă. Acest obicei trebuie respectat cu strictețe!

# 9 mii de pași pe zi

Mulți oameni presupun că antrenamentul o dată pe zi este suficient și se califică drept activitate fizică, dar nu este chiar așa. Dacă ai făcut 30 de minute sau 1 oră sport și alte 10 sau 12 ore le petreci la calculator, atunci ai un mod sedentar de viață. Încearcă să te deplasezi pe tot parcursul zilei. Mișcarea este viață!

Mulțumesc că distribui!

You Might Also Like