Ce se întâmplă cu corpul tău dacă începi să mănânci fulgi de ovăz în fiecare zi

Diminețile tale încep cu o ciocolată? Sau poate cu o chiflă, pe care o înfuleci din mers, iar peste o oră iarăși îți este foame? Pentru a păstra organismul sănătos și pentru a beneficia de energie întreaga zi, trebuie să fii mai atent la prima masă a zilei. 

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, ai auzit asta nu o singură dată. Mai mult, specialiștii recomandă ca diminețile tale să înceapă cu terci de ovaz. Foarte important este ca să optezi pentru fulgii de ovăz ecologici, 100% naturali.

Care sunt beneficiile acestui obicei sănătos, aflăm în acest articol!

1.Se îmbunătățește aspectul pielii

https://diversmedia.info/divertisment/8-produse-interzise-categoric-de-nutritionisti-pentru-micul-dejun-afla-daca-faci-si-tu-asemenea-greseli/

Nutriționiștii interzic categoric terciurile din comerț, care sunt gata pentru consum. Ele conțin minim de fibre. Putem să optăm pentru terciul clasic, care se fierbe 10- 15 minute, este și mai econom și mai sănătos. Ovăzul este un tratament ideal pentru bolile de piele, inclusiv eczemele și dermatita, deoarece conține o cantitate mare de vitamine și substanțe nutritive.

2.Masa musculară crește mai rapid

Care sunt beneficiile fulgilor de ovăz, dacă alegi la micul dejun

8 linguri de ovăz pe zi asigură organismului 15% din doza zilnică de proteine necesare. De asemenea, vitamina E, antioxidanți, glutamină, care ajuta să crească mai rapid musa musculară.

3.O sursă bogată de antioxidanți

Care sunt beneficiile fulgilor de ovăz, dacă alegi la micul dejun

Ovăzul este bogat în antioxidanți. Vitamina C, vitamina E, carotenii sau acidul lipoic sunt antioxidanți cu reale proprietăți benefice pentru organism. Fulgii de ovăz conțin beta-glucan, care scad nivelul zahărului din sânge.

4.Mai multă energie

Care sunt beneficiile fulgilor de ovăz, dacă alegi la micul dejun

Terciul de ovăz este bogat și în carbohidrați, ce oferă organismului un surplus de energie. 

5.Vei menține greutatea ideală

Dacă vei consuma în fiecare zi ovăz, atunci metabolismul tău se va îmbunătăți simțitor. Aceasta va ajuta să menții greutate ideală și chiar să pierzi de kg nedorite. Iar dacă alegi ovăzul la micul dejun, acesta îți va crea o stare de sațietate o lungă perioadă de timp și deci, vei mânca mai puțin.

6.Scade nivelul colesterolului 

Care sunt beneficiile fulgilor de ovăz, dacă alegi la micul dejun

Ovăzul conține beta-glucan, care ajută la reducerea nivelului de colesterol din organism. Acidul linoleic și fibrele solubile în compoziția ovăzului reduc nivelul trigliceridelor și colesterolului negativ din sânge. Aceste substante nutritive ”curata„ grăsimea de pe pereții arteriali și ne protejează organismul de dezvoltarea unor boli cardiace sau cerebrale.

7.Scade riscul bolilor cardiovasculare

Ovăzul este bogat în grăsimi sănătoase care susțin celulele inimii și sistemul cardiovascular.

8.Se îmbunătățește sistemul digestiv

Care sunt beneficiile fulgilor de ovăz, dacă alegi la micul dejun

Experții recomandă consumarea între 25 și 35 de grame de fibre pe zi pentru a menține o digestie bună. O porție de fulgi de ovăz conține 1/5 din această normă.

Din acest motiv, ovăzul este alegerea perfectă pentru consumul zilnic. Tu consumi ovăz în fiecare zi? Te-ai gândit la asta în timp ce ai citit articolul, lasă răspunsul în comentarii.

 

You Might Also Like