Cele mai mari personalități din toate timpurile au suferit de epilepsie

Boala este o ultimă șansă sau nu? Bolile sunt nemiloase și nu curmează pe nimeni, fie politicieni, oameni talentați sau simpli consumatori de oxigen.

Iată care sunt doar câteva nume mari din istorie ce au suferit de epilepsie.

Epilepsia apare în tratatele lui Hipocrate încă cu 400 de ani înaintea erei noastre, el o destingea ca o boala a creierului ce se manifestă prin accese. Epilepsia este cea mai răspândită maladie cu care se întâlnesc în practică medicii neurologi, psihiatri, medici de familie. Este de 10 ori mai frecventă decât scleroza multiplă. Această boala provoacă tulburări psihice și stigmatizează psihică pacientului. 5% din populația totală de pe glob pe parcursul vieții a avut măcar un acces epileptiform convulsiv, iar 10% din lumea de pe Terra s-a confruntat cu probleme de specificul epileptologiei.

#Alexandru cel Mare – rege al Macedoniei 336 î.Hr.- 323 î.Hr.

#Aristotel- a fost unul dintre cei mai importanți filozofi ai Greciei Antice.

”Toate acţiunile umane au unul sau mai multe dintre aceste şapte cauze: şansă, natură, constrângeri, obicei, motiv, pasiune, dorință.”

#Iulius Cezar – cel mai mare general al tuturor timpurilor, om politic, scriitor și orator roman.

#Leonardo da Vinci (1452- 1519) a fost un geniu, lucrările sale sunt capodopere pentru toate sferele de activitate: pictură, sculptură, astrologie, matematică etc.

#Lord Byron (1788- 1824) poet englez.

”Întotdeauna râde când poţi. Aceasta este cel ieftin medicament.”

#Vincent Van Gogh- pictor olandez, reprezentant al curentului post-impresionist.

#Ion Creangă

#Feodor Dostoievski

”Nu creierul este cel mai important, ci aspectele care îi împrimă direcţia – personalitatea, inima, calităţile nobile, ideile progresiste.”

#Gustavo Flaubert (1821-1880) mare romancier francez.

#Michelangelo

#Napoleon Bonaparte

#Socrates

#Pythagoras

#Peter Ilici Ceaikovski

#Theodore Roosevelt

#Isaac Newton

Este impresionant cât de multe personalități au suferit de boli incurabile.

Mulțumesc că distribui!

You Might Also Like

  • Arta de a avea întotdeauna dreptate: Secretul înțelept al lui Socrate pentru a convinge ușor - Divers MediaDivers Media 19.01.2019 at 16:03

    […] interlocutorul său. De la bun început făcea ca interlocutorul să răspundă cu ”da”. Un alt secret este evitarea cât mai mult posibilă ca persoana interogată să răspundă […]