Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică: mai ușor decât un pumn de pastile

Beți acest lichid în fiecare zi pentru a aduce sănătatea și energia la nivelul următor!

Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică

  • 1 pahar de apă, suc de portocale sau lapte de migdale/ soia (* Soia recomandată numai pentru femei)
  • 1 Banana (poate fi congelată)
  • 1 mână de spanac (poate fi înghețat)
  • 1 frunză Swiss Chard (sfecla mangold)  – sau – Kale
  • 1 Mână de fructe de padure (poate fi înghețată) sau un mango

De ce anume aceste ingrediente sunt necesare pentru doza zilnică de energie și sănătate, explică mai jos. 

1.Laptele de soia (recomandat numai pentru femei)

Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică

Laptele de soia are un conținut scăzut de grăsimi saturate și foarte puțin colesterol. De asemenea, este o sursă bună de vitamina E (alfa tocoferol), fier, magneziu, fosfor, cupru si seleniu, precum și o foarte
buna sursă de vitamina A, vitamina B12 si mangan.

Cercetările au arătat beneficiile potențiale pentru sănătate precum: prevenirea cancerului la sân, prevenirea și încetinirea cancerului de prostată și lupta împotriva bolilor de inimă, osteoporoza, diabetul zaharat, etc.

2.Laptele de migdale (recomandat și bărbaților)

Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică

Laptele de migdale oferă calciu și vitaminele D, A, și E. Laptele de migdale are un conținut redus de calorii, combate anemia, nu conține colesterol, conține foarte mult calciu, îmbunătățește sistemul muscular, consolidează sistemul imunitar, etc. Evită, însă, laptele din comerț. 

3.Bananele

Sunt o sursă bună de fibre alimentare, Vitamina C, potasiu și mangan, precum și o foarte bună sursă de vitamina B6. O banană dimeața îți asigură multă energie pentru întreaga zi.

4.Spanacul

Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică

Spanacul are un conținut scăzut de grăsimi saturate și foarte scăzut în colesterol. De asemenea, este o sursă bună de zinc, fibre alimentare, proteine, vitamina A, vitamina C, vitamina E (alfa tocoferol), vitamina K, Tiamina, riboflavina, vitamina B6, acid folic, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru și Mangan.

Un alt motiv care face din spanac un super- aliment este că are 18 din cei 20 de aminoacizi esențiali și asigură cheia pentru construirea musculară.

5.Sfecla mangold

Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică

Sfecla mangoldo este o sursă bună de tiamină, acid folic si zinc,
și o foarte bună sursă de fibre alimentare, vitamina A, vitamina C, vitamina E (alfa tocoferol), vitamina K, Riboflavina, vitamina B6, calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, cupru, beta-caroten și
Mangan.

6.Kale

Rețeta de smoothie care îți asigură doza de energie și sănătate zilnică

Kale are nu mai puțin de 45 de tipuri diferite de antioxidanți, printre cei mai importanți fiind flavonoizii și carotenoizii. Conține de asemenea acizi grași Omega 3, vitamina K, vitaminele A, E și C, fier, fosfor, magneziu, potasiu, cupru și zinc.

Datorită acestei combinații, procesele chimice care apar după consumul de kale pot stopa pe termen scurt absorbția calciului în intestine. De aceea, se recomandă să nu mâncați lactate sau alte alimente bogate în calciu la aceeași masă cu varza kale, fiindcă nu vă veți putea bucura de aportul acestui mineral.

7.Mango

Mango asigură o sursă bună de fibre dietetice și vitamina B6 și o sursă foarte bună de vitamina A și vitamina C, deci nu ezita să-l adaugi în porția ta de smoothie de dimineață.

Mulțumesc că distribui!

You Might Also Like