Tu știi cât de mult zahăr a fost adăugat în băutura ta?

Cantitatea de zahăr care este adăugată în produse este atât de mare, încât nici nu îți poți imagina. Sunt produse, de exemplu, conservele din roșii- în care nu ai crezut niciodată că poate fi adăugată o cantitate atât de mare de zahăr. În timp ce majoritatea oamenilor habar nu au ce consumă, ei continuă să-și otrăvească viața în mod activ cu cantități masive de zahăr.

zahăr, ce cantitate de zahăr se conține în băuturi

Ne-am propus mai jos să înțelegem de ce românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din Europa și să aflăm ce cantitate de zahăr este adăugată în băuturi.

”Există mulți oameni care consumă o cantitate mare îndulcitori alimentari, mult mai mult decât am consumat din punct de vedere istoric”, a explicat Rochelle Sirota, dietetician și nutriționist certificat. ”Este mai mult, desigur, în deserturi, produsele de patiserie, bomboane și înghețată; dar se poate găsi mai cu seamă în băuturile răcoritoare, băuturile pe bază de cafea, cocktail-urile, smântana, sucurile comerciale, limonadă, băuturile energizante.” 

zahăr

Spre deosebire de zahărul natural care se găsește în fructe și legume, zahărul adăugat este zahărul și siropul de zahăr care este amestecat în alimente și băuturi atunci când sunt preparate și prelucrate. Chiar și băuturile care nu sunt dulci cum ar fi laptele de migdale aromat fiind considerat un preparat sănătos conține înducitori artificiali.

zahăr

Pentru a reduce consumul de îndulcitori artifiaciali, consumatorul ar trebui să citească etichetele pe ambalajele alimentare, pe sticle și chiar băuturi. Cercetarea informațiilor nutriționale dincolo de etichete este foarte importantă, pentru a cunoaște ce este sănătos și ce trebuie să evităm. Nu uitați că orice produs ce conține gusturi diverse, de exemplu iaurt cu gust de căpțună  toate conțin o cantitate enormă de zahăr.

Tu știii cât de mult zahăr a fost adăugat în băutura ta?

You Might Also Like