Rețeta miraculoasă de limonadă cu turmenic care te scapă de depresie și stres și îți oferă o bombă de beneficii

 

Ce este turmenicul?

S-ar putea să fi auzit de turmeric – un condiment comun de gătit care emite o nuanță unică. Ceea ce nu știi despre turmenic este că este un medicament incredibil de eficient.

Turmericul este o plantă care poate fi găsită pe intreg teritoriul Indiei si Indoneziei. Seamănă cu ghimbirul, un alt condiment extraordinar de puternic, cu diferite proprietăți medicinale.

 turmenicul- Cum sa faci limonada turmenic pentru a scapa de depresie si stres

Turmericul a fost folosit de mii de ani atât în medicina chineză, cât și în medicina ayurvedică, ca antidot la multe probleme de sănătate. Specialiștii de la Colegiul din California de Ayurveda, susțin că ”puține (plante medicinale) posedă un spectru atât de larg de calități și utilizări medicinale precum turmericul”.

Cât de multe probleme de sănătate pot fi ameliorate doar cu un singur aliment minune- turmenicul: memoria scăzută, anemia, cancerul, artrita, ateroscleroza, boala Alzheimer, bronșita, viroza, conjunctivita, diabetul, diareea, edem, febra, ingerarea, inflamația, sindromul intestinului iritabil (IBS), boala hepatică, scleroza multiplă, HIV / SIDA, bolile cu transmitere sexuală (de exemplu hepatita C, herpesul genital), infecțiile tractului urinar și altele.

 turmenicul- Cum sa faci limonada turmenic pentru a scapa de depresie si stres

EFECTELE ANTI- INFLAMMATORII ALE TURMERICULUI

Dintre toate proprietățile benefice sănătății, turmenicul este cel mai cunoscute pentru reducerea inflamației. Curcumina (substanța activă din turmeric) este un puternic compus antiinflamator, cu efecte comparabile cu multe dintre medicamentele antiinflamatoare existente.

Un studiu din Japonia care evaluează legătura dintre citokinele inflamatorii (IL-6) implicate în poliartrita reumatoidă și administrarea de curcumină dezvăluie că turmericul reduce semnificativ acești markeri ai inflamației.

TURMENICUL PROTEJEAZĂ CREIERUL

Potrivit unor studii, curcumina este capabilă să traverseze bariera hemato-encefalică și să acționeze la nivelul celulelor cerebrale. Astfel s-a demonstrat că turmericul are efect protector asupra creierului, inclusiv în reducerea riscului de Alzheimer.

 turmenicul- Cum sa faci limonada turmenic pentru a scapa de depresie si stres

TURMENICUL REDUCE STRESUL ȘI ALINGĂ DEPRESIA

Efectele antidepresive și anti-anxietate pozitive ale TURMENICULUI sunt probabil datorate capacității sale de a normaliza căile fiziologice specifice. Se pare că ele cresc neurotransmițătorii, cum ar fi serotonina, în timp ce reduc hormonii de stresului- Adrian Lopesti, Ph.D., Universitatea Murdoch. (sursă)

Deci, turmenicul este un supra-aliment pe care trebuie să-l consumăm zilnic. Pentru a face acest lucru și a introduce zilnic consumul de turmenic în dieta noastră este recomandat să facem o limonadă cu efecte miraculoase.

Iată o rețetă delicioasă de limonadă cu turmerică care te ajută să elimini stresul și anxietatea!

 turmenicul- Cum sa faci limonada turmenic pentru a scapa de depresie si stres

Ingrediente:

  • 5 pahare de apă
  • 4 linguri de rădăcină de turmeric proaspăt măcinată
  • 3 linguri de miere
  • 2 lingurițe de ghimbir ras
  • – ½ pahar de suc proaspat de lămâie
  • – ½ pahar de suc de portocale

Important:

Apa trebuie să fie fiartă, amestecul trebuie lăsat măcar pentru 10 minute, mierea și sucul de lămâie se adaugă la final, când apa se răcește puțin. Se consumă rece și cu înghițituri mici.

 

You Might Also Like