Agenții vs. experți individuali – ce să alegi pentru promovarea SEO a site-ului tău

Ai o afacere și vrei să fii auzit? Sau, poate, ai un website, dar nu știi care sunt pașii pe care să-i urmezi pentru ca el să-ți aducă vânzări? Astăzi, 97% din experiențele online la nivel mondial încep cu un motor de căutare. Poziția paginii tale web în rezultatele căutării Google acum contează cu adevărat: în 2019, doar primele 5 poziții din Google iau în total 60% din tot traficul obținut din căutări. Așadar, pentru a avea o afacere profitabilă, e necesar să creezi o strategie de marketing digital eficientă, care-ți va aduce rezultate: 1. în mod stabil și 2. pe termen lung.

Agenții vs. experți individuali – ce să alegi pentru promovarea SEO a site-ului tău

O agenție ce prestează servicii SEO în Moldova ori un expert SEO individual pot oferi o mulțime de soluții acceptabile, dar de unde știi ce este mai potrivit pentru tine?

Cele mai multe agenții oferă o soluție „all-around” și servicii de marketing online diverse: SEO audit, social media management, copywriting, Google Ads, SEO on page și off page etc.

Dar dacă am o afacere mică, poate, este mai indicat să aleg un expert SEO individual? – ai putea să te gândești.

Să discutăm acest aspect în continuare.

Beneficiile serviciilor oferite de către o agenție SEO:

  1. Vei colabora cu mai mulți profesioniști în domeniu, fiecare focalizat pe unul sau câteva aspecte din Optimizarea SEO – evident, cele pe care le-a însușit cel mai bine

O agenție de SEO în Moldova și România îți oferă o strategie complexă de promovare online. Un alt atu este că lucrul este efectuat în echipă, există schimb de experiență și păreri pentru îmbunătățirea procesului. Totodată, o persoană competentă verifică calitatea muncii și nu va permite să fie efectuate anumite greșeli. Cele mai bune agenții ce prestează servicii de optimizare SEO investesc în personal, în cunoștințele lor, în training-uri, în seminare în țară și peste hotare; și tocmai de aceea ai garanția că nivelul de competență este cu adevărat maximal.

Agenții vs. experți individuali – ce să alegi pentru promovarea SEO a site-ului tău

  1. Vei obține rezultate de lungă durată, eficiente și cu garanție

Agenția SEO va fi mult mai receptivă și mai rapidă în raport cu un expert individual, deoarece aceasta beneficiază de un personal responsabil de fiecare domeniu în parte: SEO experți, copywriteri versați în optimizare SEO, manageri cu experiență, specialiști în PR, specialiști Google Ads etc. și, respectiv, oferă o gamă mult mai largă de servicii. Un expert SEO pe cont propriu poate avea cunoștințe excelente într-un domeniu sau două, dar nimeni nu poate fi omul-orchestră, fără a pierde din calitatea rezultatelor.

Agenția de SEO poartă întotdeauna deplina responsabilitate pentru proiectul la care lucrează, pentru că prestează serviciile în conformitate cu un contract încheiat preventiv – ceea ce îți oferă o garanție de succes.

  1. Vei lucra cu o agenție cu reputație

O agenție de optimizare SEO are deja mulți clienți la activ. De asemenea, tinde să fie în ascensiune permanentă prin procurarea de softuri noi și prin investiții în perfecționare continuă. O persoană juridică își asumă toate riscurile și investește anual un anumit procent din venituri în educarea angajaților săi.

Beneficiile serviciilor oferite de către un specialist SEO freelancer

Un SEO expert individual poate realiza cu succes un mic segment de muncă. Deci, dacă ai nevoie de servicii cu un spectru mai restrâns, beneficiile unui freelancer sunt evidente.

Agenții vs. experți individuali – ce să alegi pentru promovarea SEO a site-ului tău

Uite care sunt avantajele, în cazul în care apelezi la un expert individual:

  1. Atunci când planifici să ai un proiect mic sau dacă nu crezi că e nevoie să investești prea mult în marketing, poți apela la serviciile unui expert SEO individual, care se descurcă cel mai bine cu proiectele mici, care necesită doar câteva ore de muncă pe săptămână.
  2. Munca unui freelancer probabil că te va costa mai puțin.
  3. Statistic, un freelancer lucrează mai mult cu circa 20% decât o agenție la optimizarea internă a site-ului tău, aceasta din urmă adesea se focalizează pe optimizarea externă.

Atenție, totuși, în multe cazuri ar trebui să te înarmezi din timp cu răbdare, din cauza volumului de lucru prea mare pentru o singură persoană.

Concluzie

Este necesar să știi că un proiect realizat cap-coadă necesită timp, uneori foarte mult timp, de aceea este nevoie ca tu, în calitate de client, să fii foarte receptiv la cerințele experților, pentru a obține un rezultat bun. Trebuie să știi că și costul serviciilor unor agenții profesioniste este mai mare decât al unui expert individual. Acest cost presupune o muncă colosală pentru analiza site-ului, SEO audit, verificare tehnică, analiza concurenților, copywriting, selectarea și gruparea cuvintelor cheie SEO etc. Munca acestor specialiști este indispensabilă și valoroasă pentru a obține o poziție de top în Google.

Agenții vs. experți individuali – ce să alegi pentru promovarea SEO a site-ului tău

„Este mai important să faci ce este corect din punct de vedere strategic, decât ce este imediat profitabil” zicea Philip Kotler. Dacă ai nevoie de abordare serioasă și profesionistă, apelează la Agenția de SEO Seolitte l numărul de telefon +373 69 231 335. Te vor uimi cu portofoliul lor extins (ce le demonstrează rezultatele) și cunoștințele profunde în domeniu.