10 modalități simple de a vindeca traumele amoroase pentru totdeauna

Fie că ai avut o relație toxică sau ai fost înșelat sau, pur și simplu, te-ai dezamăgit. Sau poate, ai un prieten apropiat care suferă și vrei să-l ajuți. Cercetările demostrează că sprijinirea celor dragi poate avea o multitudine de beneficii chiar pentru cel traumat, cum ar fi ajutarea acestora să se adapteze înapoi la viața normală.

”Fiind alături de cei dragi, nu le poți lua durerea, dar îi poți ajuta oferindu-le sprijin emoțional, care este util în recuperarea traumelor”, a declarat Jacquelyn Strait, psiholog licențiat la Winding Way Therapy în Friendswood, Texas.

Iată 13 modalități simple de a scăpa de traumele amoroase. Indiferent că ești tu cel care suferă sau poate o persoană apropiată.

1.Conștientizarea că traumele pot fi ușor re-declanșate

Este un factor interesant la acest capitol, deci indiferent cât timp a trecut 2 luni sau 2 ani, emoțiile pot fi declanșate din nou la apariția unui sentiment asociat evenimentului. Traumele din trecut pot ieși la suprafața peste mulți ani și nu este un mit. Deaceea trebuie să fii conștient de acest lucru și să eviți situațiile similare.

2.Gesturile mici contează mai mult decât cele mari

Micile afecțiuni, gesturi nesemnificative au importanță majoră. Dacă vrei să faci o persoană apropiată să se simtă iubită și sprijită, oferă-i atenție. O ciocolată caldă și o gustare delicioasă îi pot fi de mare ajutor.

3.Fii activ pe rețelele de socializare

Pare absurd, dar specialiștii nu recomandă în asemenea situații dificile izolarea. Nu te sinchisi să spui altora despre durerea ta, uneori poți primi sprijin și căldură din partea celor mai necunoscuți oameni. Ne-am obișnuit să împărtășim cele mai frumoase evenimente din viața noastră, dar ne este frică să spunem cu voce tare că ne doare. Dar, pentru a elibera suferința, trebuie să o împărtășim.

4.Evită atingerile călduroase

Dacă iubitul tău recent a trecut printr-o traumă amoroase, este indicat să știi o regulă de aur: nu îl îmbrățișa! De ce? Foarte simplu, atingerea fizică ar putea să-i declanșeze amintiri dureroase. Iar dacă tu ai trecut printr-o traumă recent, deasemenea nu te grăbi să îmbrățișezi nici măcar ursulețul cu care dormi, nici pisica. Astfel, nu faci decât să amplifici durerea.

5.Nu te învinovăți

Dacă te victimizezi la nesfârșit nu vei scăpa niciodată de acest nod al nefericirii. Uită de întrebarea ”De ce ai lăsat să ți se întâmple asta?”

6.Relaxează-te

După o perioadă stresantă ai nevoie de relaxare. Dar fii atent la capcană: ce înseamnă relaxare adevărată. Pentru asta asociază, de exemplu, ce ar trebui să facă un scriitor pentru a-și redescoperi dragostea de lectură. Desigur, să facă alte activități mult mai îndepărtate de lectura în sine, pentru a-și redescoperi plăcerea. Deci, evită evenimentele mondene, cu multe persoane care se iubesc, evită cluburile de noapte, alcoolul și tot ce are tangență cu dragostea.

7. Creează o comunitate

Nimeni nu te poate înțelege, decât cel care a trecut printr-o experiență similară. Formează un grup anonim online, de exemplu, și împărtășiți-vă experiențele.

8.Informează-te

Este greu, dar pentru a depăși această stare definitiv trebuie să te informezi mult. Simptomele traumatismelor pot fi confuze pentru cineva care le experimentează pentru prima dată.

9.Fii răbdător

Dacă ești cel care susține, trebuie să te înarmezi cu răbdare. Alegeți activități de detașare, plimbările lungi, cina într-o atmosferă romantică, etc.

10.Mergi la locul crimei

Important să nu fii singur. Poți să te impui să mai retrăiești încă odată experiența dureroasă. Poate este un local care are o conotație pentru tine. Știi că pentru a scăpa de frica de înălțime, trebuie să o depășești! Exact același mecanism este și în cazul traumelor, dar trebuie să fii pregătit pentru asta.

 

You Might Also Like