11 asemanari spectaculoase între alimente și organele pe care le vindecă

Natura reprezintă armonia desăvârșită. Dumnezeu a creat tot ce avem nevoie, iar noi trebuie doar să beneficiem de aceste miracole. Aceste 11 asemănări spectaculoase între alimente și organele pe care le vindecă, vorbesc de la sine. Coincidență sau nu, trebuie să profităm din plin de beneficiile naturii.

1.Nucile și creierul

Pe lângă faptul că au aceeași formă ca creierul uman, nucile sunt considerate superalimente. Bogate în acizi grași omega-3, esențiali pentru menținerea funcționării normale a creierului. O sursă de antioxidanți, acid folic, vitamina E, Ca, etc.

2.Morcovii

Se observă cu ochiul liber asemănarea dintre un morcov și ochiul uman. Morcovii sunt bogați în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul, care diminuează riscul degenerării mușchilor oculari și a maculei, principala cauză a pierderii vederii. De asemenea, conține vitamina A esențială pentru ochi sănătoși.

3.Avocado

Avocado este produsul numărul 1 care stimulează fertilitatea. Medicii recomandă consumul de avocado în timpul sarcinii, menținând sănătatea colului uterin. Contribuie și la stabilirea unui fond hormonal echilibrat.

O altă coincidență uluitoare este că fructul de avocado are nevoie de 9 luni pentru a ajunge la maturitate.

4.Ciupercile

O carență de vitamina D poate antrena probleme auditive. Pentru a atenua problemele de auz, este recomandat să consumați o dată pe săptămână ciuperci sau alt aliment bogat în vitamina D.

5.Smochinele

Dacă despicați o smochină în 2 părți, veți remarca forma semințelor, care seamană cu spermatozoizii. În plus, unele studii au demonstrat că semințele de smochină îmbunătățesc mobilitatea și numărul spermatozoizilor și lupta împotriva sterilității masculine.

6.Grepfrutul

Citricele sunt efectiv benefice pentru sănătatea și mișcarea limfei în glandele mamare. Grepfrutul conține substanțe numite limonoide, care ar putea inhiba dezvoltarea celulelor cancerogene. Mai mult, amelioreaza sistemul limfatic al sanilor pentru a-i ajuta să scape de toxine și pentru a preveni dezvoltarea tumorilor canceroase.

7.Strugurii

Plămânii sunt constituiți din ramuri ale unor mici căi aeriene care se termină cu ciorchini minusculi dintr-un țesut numit alveole pulmonare. Aceste structuri se aseamănă cu chiorchinii de strugure și permit oxigenului să treacă din plămâni în sânge. O alimentație bogată în fructe, cum ar fi strugurii, ar putea reduce riscul cancerului de plămâni și a emfizemului pulmonar.

8.Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir se aseamănă cu stomacul. Nu în zadar, unul dintre cele mai mari beneficii ale ghimbirului este de a facilia digestia. Chinezii l-au utilizat timp de peste 2000 de ani pentru calmarea durerilor de stomac.

9.Roșiile 

Roșia conține o substanță chimică, un antioxidant, numit licopen, ce reduce riscul bolilor cardiace și a mai multor forme de cancer. Datorită conținutului mare de potasiu și fier, roșia reprezintă un aliat puternic pentru combaterea bolilor cardiace.

10.Țelina

Oasele umane și tulpina de țelină au în comun multe lucruri. În primul rând structura, mai apoi, oasele conțin 23% de sodiu și țelina la fel. Este un aliment benefic pentru rezistența osoasă. Țelina este o sursă consistentă de siliciu, care face parte din structura moleculară și ofera oaselor forță.

11.Fasolea

Fasolea se aseamănă rinichilor, de aceea, ajuta la menținerea funcționării renale la o cotă normală.

Aveți grijă de sănătatea voastră și a celor dragi!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply