5 principii neuronale de construcție a creierului la copii care demonstrează cât de importantă este conexiunea dintre părinte și copil

Primii cinci ani de viață sunt atunci când dezvoltarea creierului copilului este cea mai rapidă și când se formează mai mult de 700 de conexiuni neuronale în fiecare secundă. Vei rămâne uimit să descoperi cât de importantă este conexiunea dintre părinte și copil. Ce stimulează dezvoltarea sănătoasă în acești ani critici timpurii?

Interacțiunea pozitivă este esențială între copii și adulți. De fiecare dată când ne conectăm cu copiii, nu doar ochii lor se aprind, ci și creierele lor. Experiențele pozitive din trecut cu adulții întăresc conexiunile pe care le ridică un copil și îi ajută pe copii să fie dornici, angajați și pregătiți pentru o viață de învățare. Aceasta se numește construirea creierului, care nu necesită bani în plus sau resurse suplimentare.

Deci, cum puteți ajuta copiii să aibă interacțiuni productive? Dezvoltarea creierului copilului se poate produce cu ajutorul celor mai simple activități posibile. Vroom oferă peste 1.000 de activități și sfaturi pentru familiile cu copii cu vârsta cuprinsă între 0-5 ani care se încadrează în rutina zilnică. Fiecare activitate se bazează pe cele cinci elemente de bază ale construcției creierului: uite, urmează, discută, rotește și întinde.

copii și dezvoltarea armonioasă

Relația reciprocă dintre părinte și copil, înțelegerea și cooperarea ghidează fiecare interacțiune. Uite – Chiar înainte ca bebelușii să poată vorbi, ei vă arată ce-i interesează. Uitați-vă în ochii lor și descoperiți ce anume caută copilul și începeți să vă construiți împreună cu copilul. Urmează – Momente puternice sunt create atunci când îi lăsați pe copii să conducă drumul și îi urmați, răspunzând la cuvintele, sunetele, acțiunile și ideile lor.

Discută- este posibil să nu pară așa, dar sunetele și gesturile pe care le fac copiii mici sunt calea lor de comunicare cu tine. Deci, vorbiți cu voce tare împreună – chiar dacă nu pot vorbi încă – și continuați să discutați pe măsură ce copiii cresc pentru a-i angaja în învățarea despre lumea din jurul lor. Rotește- Interacțiunile înainte și înapoi între tine și copilul tău sunt una dintre cele mai importante modalități de a contribui la dezvoltare creierului micuțului. Așa că asigurați-vă că faceți schimburi în timp ce vorbiți, vă jucați sau explorați cu copiii.

Întinde- faceți acest moment să dureze mai mult, construindu-vă pe ceea ce spune copilul sau adresând întrebări ulterioare care extind gândirea și învățarea copilului. Când întindeți conversația cu întrebări precum: ”Ce crezi despre asta?” sau ”de ce crezi așa”, etc. vei prelungi momentele unice și în același timp, copilul se va concentra și mai mult.

You Might Also Like