6 greșeli pe care le faci cu părul tău iarna

Dacă întotdeauna ieși în frig cu părul umed, este probabil timpul să nu mai faci asta. Vremea rece și uscată de iarnă este, în principiu, cel mai rău inamic al pielii. Nu e de mirare că nu este atât de prietenos nici cu părul tău.

Așa cum temperaturile scăzute pot duce la uscarea și iritarea pielii, la fel pot extrage strălucirea din firele de păr, făcându-l mai sensibil și mai fragil. Sunt câteva greșeli comune pe care le facem cu părul nostru iarna și nici nu conștientizăm cât de grav este asta.

6 greșeli pe care le faci cu părul tău iarna, conform specialiștilor

1.Ieși afară cu părul ud

Pe lângă faptul că poți răci, expunerea părului ud la frig este foarte rea. Usucă bine părul și stai la cald măcar 3-4 ore după spălare. Dar cel mai bine este să ai grijă de podoaba capilară noaptea, specialiștii sugerează spălarea părului pe timp de noapte înainte de culcare. Nu uita să utilizezi de fiecare dată un protector termo, atunci când folosești uscătorul sau placa.

2.Nu utilizezi un condiționer

În general, toate tipurile de părul ar trebui să primească măști și tratamente hidratante, dar mai ales iarna. Balsamul, serul, măștile hidratante și condiționerul nu trebuie să lipsească din trusa ta. Uleiul de ricin și de argan este un best pe care trebuie să-l folosești iarna.

3.Îți speli capul cu apă fierbinte

Apa foarte fierbinte poate usca pielea ta si poate provoca căderea părului. Nu se recomandă apa rece și nici fierbinte, dar călduță pentru firele de păr. Acestea usucă, irită scalpul, provoacă haos sau încâlcește părul și mai mult, desigur deshidratează și părul își pierde aspectul revigorant.

4.Îl speli prea des

Excesul de spălare poate duce la uscarea părului și a scalpului. Iar suprașamponarea poate provoca glandele sebacee, glandele responsabile de producerea de ulei, să devină hiperactive și părul se va murdări și mai des. Iarna este mai cu seamă interzis acest proces. Uneori este doar o greșeală a utilizării unei cantități mari de șampon. Întindeți balsamul cu un pieptene rar, doar spre capete.

5.Utilizezi prea multe produse pe bază de alcool

Potrivit lui Mahoney, specialist și hairstilist, produsele pe bază de alcool – cum ar fi unele sprayuri de păr, fixator, etc- sunt cu siguranță produse interzise în timpul iernii, sau măcar utilizarea fără excese. Citiți cu atenție etichetele, evită în special etanolul (sau alcool etilic), propanolul, alcoolul izopropilic (sau izopropanol), alcoolul denaturat (sau denat de alcool) și alcoolul benzilic.

6.Porți o căciulă de calitate proastă

Nu te-ai gândit vreodată că căliula, pălăria sau alt accesoriu pentru cap îți poate afecta părul. Ai grijă să le îngrijești, să le menții curate. Evită sau minimalizează contactul cu lână, bumbacul și țesături similare pentru a evita ruperea firelor de păr.

You Might Also Like