Aceste 7 secrete te învață cum să te machiezi în funcție de forma feței

Cine astăzi nu se machiază? O fac și bărbații chiar, pentru a arăta irezistibil la filmări sau chiar beficiază de îngrijiri speciale. Dar te-ai gândit vreodată, cât de important este să o faci în funcție de trăsăturile feței?

makeup, machiaj perfect conform formei feței

În primul rând, trebuie să stabilești ce trăsături are fața ta, dacă nu ai stabilit asta, te ajutăm.

1.Ce formă are fața ta? 

Fața este împărțită în trei părți: – De la frunte la rădăcina nasului – De la rădăcina nasului la baza lui – De la baza nasului la bărbie. Întâi, vei afla ce forma are fața ta, apoi vei face opțiuni avizate în privința coafurii, machiajului, ochelarilor și cerceilor.

forma feței pentru un machiaj perferc, mekeup

Există cinci tipuri distincte de forme ale feței: Ovală, Pătrată, Dreptunghi, Triunghi întors și Rotundă. Indiferent de preferințe trebuie să identifici forma feței adecvate.

Acest exercițiu îți vine în ajutor:

Prinde-ți părul la spate, poartă un decolteu adânc, așează-te în fața oglinzii și cu ajutorul unei carioci ușor desenează-ți conturul feței pe oglindă. Dă-te un pas înapoi și privește rezultatul. Forma feței tale este ovală sau rotundă, ai fața colțuroasă, ai trăsături echilibrate? Deci analizează rezultatul minuțios.

Acum dacă ai stabilit forma feței, iată sfaturile specialiștilor în domeniu:

makeup, cum ne machiem în conformitate cu forma feței

În imagine este indicat cum corect să utilizezi contouring-ul.

Fața ovală

Sprâncene: Pensează-le astfel încât să fie puțin ridicate spre tâmple. Ochi: Aplică fardul astfel încât să lași impresia că ai ochii migdalați. Pomeți: Pastrează linia naturală a pomeților, mișcând pensula în sus și-n jos de-a lungul conturului feței. Buze: Atâta timp cât buza de sus și cea de jos sunt egale, urmărește conturul lor natural. Sfat: Aplică puțin blush pe varful barbiei și în zona tâmplelor.

Fața pătrată

Sprâncene: pensează-le astfel încât să fie arcuite deasupra centrului ochiului, exact în dreptul pupilei. Ochi: Aplică un fard foarte sidefat sub arcadă și întinde fardul de ochi cu mișcări ascendente spre coada ochiului.  Pomeți: Intide blush-ul de-a lungul pomeților, urmând o linie ușor curbată. Buze: Folosește un creion de buze pentru ca buzele tale să fie puțin mai pline pe mijloc. Sfat: Aplică un blush mai închis (bronzant) pe linia maxilarului pentru a mai atenua forma.

Fața dreptunghi 

Sprâncene: Crează impresia de lățime folosind creionul pentru a le alungi puțin. Ochi: Aplică farduri în straturi, de la bază spre colțul ochiului. Pomeți: Urmează liniile pomeților, accentuân-du-le conturul pe linia părului. Buze: Conturează-ți buzele încât gura să pară puțin mai lată, dar păstrează-i aspectul natural. Sfat: Aplică o umbră de blsh de-a lungul liniei părului, la nivelul pomeților, asfel încât ochii să pară mai depărtați.

Fața diamant sau triunghi întors

Sprâncene: Aranjază puțin lungimea acestora și pensează-le ușor arcuit. Ochi: Accentuează centrul ploapei și crează o formă rotunjită către colțul ochiului. Pomeți: Aplică blush doar în centrul pomeților. Buze: Folosește un creion de buze pentru a crea iluzia că ai gura mai lată și aplică rujul până la colțuri. Sfat: Trebuie neapărat să folosești gloss.

Fața rotundă

Sprâncene: Pensează-le cât de drept poți și ai grijă să nu fie descendente spre capăt. Ochi: Aplică fardul prin linii diagonale, ascendente către colțul exterior al ochiului. Pomeți: Aplică blush-ul în linie dreaptă de-a lungul pomeților. Buze: Trasează conturul așa încât să pară că ai gura mai lată cu buze puțin mai subtiri. Sfat: Aplică un fard de obraz strălucitor deasupra pomeților, pentru a crea unghiuri.

 

You Might Also Like