Aceste reguli de aur îți prelungesc viața cu 10 ani: descoperă unde sunt cei mai longevivi oameni

Binecunoscutul biochimist Mihail Șepinov este angajat în cercetarea bolilor senile și a dezvoltării medicamentelor anti-vârstă. El a scris mai multe articole despre produsele care sunt foarte nocive pentru sănătate și care ne scurtează viața.

Aceste reguli de aur îți prelungește viața cu 10 ani!

1.Evită consumul de carne

sănătate, cum să eviți greșelile care te îmbătrânesc

Omul este un prădător prin natură, avem nevoie de proteine ​​animale. În opinia mea, cea mai bună sursă este peștele, de preferință oceanic. Carnea este cel mai bine consumată o dată pe an în timpul sărbătorilor. În primul rând, peștele ocean este întotdeauna un produs organic de 100% și, de asemenea, o sursă de lipide bune, acizi grași, în special Omega-3. Optați pentru produsele de mare, pește natural, nu din crescătorii artificiale. Carnea industrială este o bombă de hormoni, este procesată și chiar dacă este de la fermă, este hrănită cu diverse substanțe toxice pentru a crește mai repede. Despre produsele derivate din carne, salamuri și altele nici nu pomenesc cât sunt de nocive pentru organism.

2.Grăsimile

Uleiul este un mare dușman pentru sănătatea noatră și pentru longevitate. Uleiul de floarea soarelui, de porumb, de palmier, de susan este o sursă de Omega- 6. Cel mai util este- uleiul de măsline și din semințe de in, precum și uleiul de pește. Dar uleiul de in nu trebuie niciodată încalzit. În general, dacă vrei să ai o viață lungă evită alimentele bogate în uleiuri și, mai ales, prăjite.

3.Vitaminele

Circulă și aici multe mituri, dar dacă vrei să fii sănătos evită vitaminele comerciale. Consumă vitamine în stare proaspătă, iar pentru mai multe beneficii consumă mult suc proaspăt stors, fie din fructe, legume, rădăcini, iarbă de grâu, etc. Vitaminele trebuie să fie prescrise de medic.

4.Antioxidanții

Biochimistul susține că este și acesta un mit. Dar este foarte important să nu faceți exces, unele produse pot crea stres organismului, precum turmenicul, ghimbirul, curcuma, usturoi, ceapă, etc. Din aceste considerente trebuie să fiți foarte precauți.

5.Apa și sarea

Apa minerală nu este necesară unui organism sănătos. 1,5l-2 l de apă pe zi fiind norma prescrisă de specialiști nu este neapărat o normă și pentru tine, trebuie să fii foarte selectiv și să adaptezi toate dietele organismului tău, el singur îți dă semnale de ce are nevoie.

6.Longevitatea

longevitate, cum să trăim mai mult

Unde trăiesc cel mai mult oamenii? Pe insula Okinawa, Japonia- femeile de 80-90 de ani singure ”vânează” fructele de mare la sute de metri adâncime; în Sardinia și în California. Te întrebi de ce? Pricipalul răspuns este dieta alimentară, bogată în fructe de mare, pește, legume cultivate în proprile grădini, etc.

Dar care este factorul determinant aici: dieta, stilul de viață, starea psihologică, microflora, genetica – nu putem spune cu precizie. În general, dacă vorbim îmbătrânire, sănătatea noastră este de 75% determinată de mediul înconjurător și de modul de viață și cu 25% prin ereditate.

Mulțumim că ne susții, like& Skare!

You Might Also Like