Nu te saturi nicioadată de somn? Această metodă simplă te învață să ai un somn odihnitor, indiferent de câte ore ai dormit

Ai încercat toate tehnicile posibile: ceai din plante, exerciții de respirație, lectura înainte de somn, baie fierbinte, masaj sau muzică clasică și tot nu poți adormi rapid? Nu te saturi niciodată de somn, chiar dacă dormi orele necesare?

Această metodă simplă îți asigură un somn odihnitor și o dimineața plină de energie. Felul în care îți începi ziua are o semnificație deosebită. Dacă te trezești cu bună dispoziție, atunci vei avea o zi minunată.

insomnie, cum sa inveti o igiena a somnului

Dacă mereu ai visat la un somn revigorant și odihnitor- atunci această tehnică este concepută special pentru tine. Uneori nu contează cât de mult dormi, dar cum o faci. calitatea somnului are un impact sporit asupra stării noastre.

Despre importanța celor 8 ore de somn știe toată lumea, dar cum să profităm de ele din plin? Mai jos, aveți o metodă simplă și eficientă, recomandată de un antrenor sportiv de succes, Craig Ballaintine. Tehnica se numește: 10-3-2-1-0  și nu o vei uita niciodată.

 • cu 10 ore înainte de somn fără cofeină;
 • cu 3 ore înainte de somn fără alimente sau alcool;
 • cu 2 ore înainte de somn fără efort fizic sau intelectual;
 • cu 1 oră înainte de somn fără TV, telefon sau alte surse de ”stres”;
 • 0 va fi numărul de ”click-uri amânare” alarmei de dimineață!

tehnica ce te invata sa ai un somn odihnitor

Este cu adevărat o metodă foarte simplă și ușor de aplicat. Vei dobândi o obișnuință sănătoasă și te vei bucura în doar câteva zile de productivitate maximă.

Bonus: dacă, totuși, nu te poți dezlipi de tehnologiile informaționale, învață să o faci treptat, azi 10 minute înainte de somn, apoi 15, 20, 30 de minute, etc. O altă metodă eficientă este lectura înainte de somn. După o zi de muncă, o carte este tocmai binevenită.

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Instrucție pas cu pas pentru a scăpa de stresul emoțional prin 6 metode simple - Divers MediaDivers Media 13.12.2018 at 16:17

  […] semnele stresului– primul sfat este să înțelegi ce anume te afectează și de ce. Dacă ai insomnie, ești tentat să consumi alcool, droguri, ai senzații depresive, nu ai poftă de viață, etc. […]

 • Reply 28 de zile fără alcool: ce se va întâmplă cu organismul tău - Divers MediaDivers Media 22.01.2019 at 17:16

  […] Dacă elimini complet alcoolul, unul dintre primele lucruri pe care le vei observa, ar trebui să fie nivelul de energie. Cea mai mare greșeală este să consumi alcool înainte de culcare, la început ai impresia că adormi mai repede, dar acest somn profund nu este și unul ”odihnitor”, pentru că somnul este în faza REM (sau a somnului cu ochii deschiși). Acest lucru te face să fii foarte obosit a doua zi, indiferent de câte ore ai dormit. Mai multe detalii despre somn aici.  […]

 • Leave a Reply