Alergia la frig există și este un adevărat blestem, descoperă cum să facem față temperaturilor scăzute

Sezonul rece vine cu o mulțime de probleme și griji, una dintre ele este frigul. Există oameni care nu pot suporta frigul, oricâte haine nu ar îmbrăca, totuși nu se pot încălzi. Se zice despre ei că sunt alintați, nu se adaptează la noile condiții meteorologice, dar de fapt sunt alergici la frig.

Da, ați citit corect. Sunt oameni care nu pot suporta frigul. Mai mult, ei urăsc hainele groase, zilele fără soare, nu se pot concentra, etc. Această alergie este rară și doar 2- 5% dintre aceste cazuri pot prezenta complicații mai serioase. Dacă la contactul cu apa mai rece decât temperatura corpului corpul reacționează negativ sau chiar apar pete roșii și alegie, atunci sigur este alergia la frig.

Alte complicații pot fi durerile de cap și amețeala. Această alergie poate să fie simțită nu numai în contactul cu apa, dar și pot apărea dureri îngrozitoare de cap. Vântul rece și curentul sunt de asemenea declanșatori de stări negative pentru cei mai sensibili la frig.

Madiha Ellafi, alergolog francez din Albi vine să susțină existența unei asemenea alergii, dar subliniază că nu prezintă risc pentru sănătate. În prezent nu există tratament pentru a depăși această afecțiune. Mai mult decât atât, ea poate dispărea peste noapte, în același mod în care a sosit.

În unele cazuri mai complicate, când persoana nu poate suporta absolut deloc temperaturile scăzute, se indică să schimbe locul de trai. Este dificil să te impui, să îți creezi singur disconfort, deaceea este bine să întreprindeți toate măsurile cuvenite pentru a scăpa de frig: mai multă mișcare, multe lichide calde, haine din textile naturale sau plecări mai des acolo unde soarele strălucște necontenit.

 

You Might Also Like