Arta bunelor maniere pentru copii. Află de ce copii sunt oglinda familiei

O îndatorire fundamentală a părintelui este să-și pregătească copilul pentru a face parte din societate și a se armoniza cu alți oameni. Încă din primii ani de viață, copilul trebuie obișnuit cu bunele maniere, chiar și pentru faptul că astfel îi va fi mai ușor să convețuiască în societate și să reziste celor mai dificile momente. Această devreme obișnuire cu manierele va duce, fără îndoială, la un real confort psihi pentru părinți și pentru copil.

Copii se bucură necondiționat de apreciere și gesturile adecvate ale maturilor. Se zice că proastele maniere ale copilului aparțin, de fapt, părinților săi. Totuși, facem referire la o personalitate integră în societate, în armonie cu propriul eu și cu cei din jur, sigur pe sine și, în egală măsură, tolerant și acceptat cu ușurință și seninătate de alții.

O problemă majoră a generației actuale este aroganța. Da,copii se cred centrul universului. Totuși, cum să facem un asemenea copil să fie politicos?

Cea mai bună soluție este chiar ”interesul trufaș, exagerat, al copilului față de sine”. Să facem, deci, ca tot ceea ce își dorește, să obțină numai apelând la bunele maniere. Dacă comportamentul copilului întrece orice normă admisibilă, pur și simplu, copilul nu va obține ce își dorește. Timpul și consecvența sunt armele care vă vin în ajutor.

Englezii susțin că politețea trebuie introdusă în comportamentul copiilor încă înainte de a împlini 5 ani. Deoarece până la 5 ani, copilul este puternic orientat spre imitație. Prin urmare, atenție mare în ceea ce privește comportamentul în familie în perioada cât copilul are sub 5-6 ani. Deci, părintele este responsabil de manierele ce le transmite copilului. Dacă el va mânca în pat, nu puteți ceva unui copil să o facă la masă. Dacă părintele înjură, la fel va proceda și copilul.

Cea mai simplă metodă este să te adresezi unui copil asemenea unui matur. În concluzie putem afirma că copii sunt oglinda familiei. 

Tabloul comportamental al copilului depinde, aprape fără excepții, de manierele părinților. Se pare că, în ceea ce privește bunele maniere, buna convețuire, relațiile dintr-o familie, copii sunt ”trădătorii”.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply