Astăzi este de 10 ori mai important decât mâine: aceste decizii îți determină viață cum nu te aștepți

Ai auzit cu siguranță că prețuirea clipei prezente este vitală, de ce? În primul rând prezentul este unicul care există. Trecutul a trecut, iar viitorul este o iluzie. Clipa care contează și este adevărată este aici și acum. Dar cum să conștietizezi clipa actuală? Cum să ne învățăm să ieșim din veșnica teamă de viitor și regrete din trecut? Mai jos învățăm împreună.

puterea prezentului

Pentru a putea trăi clipa prezentă, trebuie să te eliberezi de tine, de egoul tău, de mintea ta. Dorințele, visurile, nemulțumirile, etc- toate vin de la egoul nostru. El dorește să se dezvolte, el mereu caută ceva, altceva decât avem la moment. Așa este creierul uman. El de-a lungul istoriei a fost nevoit să se protejeze de pericolele externe: de război, de foamete, de triburi barbare, de conflicte, epidemii, etc. Dar astăzi trăim timpuri de siguranță maximă! Pentru ce să ne facem griji mereu?

puterea prezentului

În această stare de conectare interioară sunteți mult mai alert, mult mai treaz decât în starea de identificare cu mintea. Sunteți pe deplin prezent. Pe măsură ce pătrundeți mai adânc în această dimensiune a nonminții, cum i se spune uneori în Orient, atingeți starea de conștiinți pură. Pur și simplu, închide ochii acum și încearcă să te deconectezi de la lumea exterioară, să dai liniștea mai tare și să fii calm. Această stare te face să înțelegi cât de fericit ești acum, exact în această clipă.

puterea prezentului

Puterea clipei prezente este uluitoare. Dacă zilnic faci acest exercițiu ușor, de a închide ochii și de a conștientiza ce se petrece cu tine acum, vei descoperi o altă dimensiune a vieții. Fă acest exercițiu oriunde mergi. La serviciu, încearcă să te întrebi: Ce caut eu aici, care este funcția mea? Când ești la ore, fii atent la ce îți spune profesorul, nu trăi în viitor ”O să merg acasă și o să învăț”. Absoarbe tot ce poți exact în clipa actuală și fii recunoscător pentru ce ai. 

You Might Also Like