Dalai Lama: ”Înainte de a judeca pe cineva, ia încălțămintea lui, urmează calea lui, gustă lacrimile lui și simte durerea lui.

Dalai Lama este un lider spiritual. Declarațiile lui înțelepte opresc mulți oameni din cursul vieții și îi pune pe gânduri.

”Fiți mai buni, când aveți ocazia. Dar ocazii sunt întotdeauna.”

”În toleranță, inamicul este — cel mai bun învățător.”

”Atunci când avem impresia că toată ne scapă de sub control, în viața noastră încearcă să apară o minune.”

”Sursa tuturor suferinţelor este ignoranţa.”

”Oamenii îi rănesc pe ceilalţi în căutarea egoistă a fericirii sau satisfacţiei lor personale. Oamenii aleg diferite căi pe drumul către împlinire şi fericire. Doar pentru că nu sunt pe drumul tău, nu înseamnă că s-au rătăcit.”

”Adu-ţi aminte că uneori să nu primeşti ceea ce îţi doreşti poate fi un mare noroc.”

 

”Atunci când eşti nemulţumit, vrei întotdeauna mai mult, mai mult, mai mult. Dorinţa nu îţi poate fi niciodată satisfăcută. Doar atunci când practici o stare de autosuficienţă şi mulţumire, poţi să îţi spui: Da, am deja tot ceea ce am nevoie cu adevărat.”

”Scopul nu este să devii mai bun decât alt om, ci mai bun decât tine.”

”Dacă poți să ajuți, ajută. Dacă nu, măcar nu face rău.”

”Înainte de a judeca pe cineva, ia încălțămintea lui, urmează calea lui, gustă lacrimile lui și simte durerea lui. Și numai după asta, poți să-l înveți cum să trăiască.”

”Fii gata să îți schimbi scopurile, dar niciodată valorile!”

”Cea mai bună relație este atunci când iubirea dintre voi este mai mare — decât necesitatea.”

”Ce nu s-ar întâmpla – nu te lăsa bătut. Dezvoltă inima ta! Prea multă energie pierdem pentru a dezvolta inteligența, dar de inima uităm. Dezvoltă compasiunea față de tine însuți, față de prieteni și de necunoscuți. Dăruiește tot ce ai oamenilor, lucrează în folosul omenirii și în numele ei. Astefel, vei fi fericit, echilibrat emoțional și cu conștiința curată.”

”Dacă nu poți rezolva problema — nu îți face griji. Dacă problema nu poate fi soluționată — este inutil să îți mai faci griji.”

”Apreciază valoarea câștigului tău cu valoarea jertfei”

”Iubirea în cea mai pură și sublimă formă este cea mai puternică, absolută și necondiționată dorință de a face fericită o altă persoană.”

”Căldura și dragostea pe care o oferim este mai importantă decât căldura și dragostea pe care o primim. Numai atunci când împărtășim căldură și iubirea, ne simțim îngrijorați de ceilalți, cu alte cuvinte, prezentăm compasiune— condiția necesară pentru adevărata fericire. Rezultă că este mai important să iubim decât să fim iubiți.”

”Armonia cu lumea înconjurătoare poate fi numai atunci când suntem în armonie cu noi înșine.”

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply