Gust irezistibil la tine acasă: 4 rețete delicioase de înghețată din fructe de sezon

Știți pe cineva care în canicula verii poate rezista în fața unei înghețate??? Marco Polo a descoperit această tehnică de praparare a înghețatei la chinezi și deja de mult timp a invadat lumea. Sezonul estival se apropie de sfârșit, așadar trebuie să ne bucurăm de savoarea fructelor de sezon. Înghețata din comerț nu este ce-a fost odată, iar pentru a ne alinta cu adevărat de un gust irezistibil vă invit să o preparați acasă.

Diver.media a selecționat 5 rețete prețioase, răcoroase și delicioase de înghețată pe care poți să le faci chiar la tine acasă.

1.Înghețată de iaurt și pepene galben

Aveți nevoie de:

400g iaurt

200g zahăr pudră

2 lămâi

150g smântână

1 pepene galben

1 lingură de zahăr

Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele, zeama de la o lămâie și coaja rasă de la cea de-a doua lămâie, lăsăm la congelator 2-3 ore.

2.Înghețată cu afine

Aveți nevoie de: 

2 pahare de afine
4 linguri miere
1 linguriță suc de lămâie
esență de vanilie
2 pahare iaurt degresat

Mod de preparare: Pune în blender afinele, mierea, lămâia și vanilia și amestecă bine. După ce se omogenizeaza, adăugă iaurtul și bate bine compoziția. O congelăm 2-3 ore.

3.Înghețată de piersici

Aveți nevoie de: 

600g piersici

100g zahăr pudră

300ml apă

300 g zahăr cristale

3 lămâi

Mod de preparare: Piersicile curățite și tăiate felii le presari cu zahărul pudră, le stropești cu puțin vin alb. După 3-4 ore le scurgi zeama. Dizolvi zahăr în apă călduță, adaugi piersicile și le lași să fiarbă până se leagă siropul. După ce se răcește adaugă zeama de lămâie și lasă compoziția la congelator.

4.Înghețată cu pepene roșu

Regele sezonului. Ei cum să nu bucuri copii și chiar pe tine cu asemenea deliciu?

Aveți nevoie de:

600 gr. miez de pepene roşu
125 gr. iaurt şi încă 125 gr. în completare
200 gr. frişcă
4 linguri miere de albine plus încă 2 linguri în completare

Mod de preparare: Pepenele roșu il mixăm bine împreună cu celelalte ingrediente. Punem la congelat într-un vas mare. După 1 oră mai mixăm încă odată și mai adăugăm iaurt (dacă doriți o compoziție mai fină).

Dacă ți-a plăcut conținutul distribuie prietenilor!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply