Nu aveţi nevoie de aprecierea ipocriţilor şi de iertarea mincinoşilor…

Fiţi atât de buni cu voi încât să nu lăsaţi pe nimeni să vă rănească, să vă fure pacea inimii, să vă creeze fel de fel complexe şi să vă taie aripile. Fiţi atât de buni cu voi încât să vă preţuiţi mai presus de orice părere negativă, de orice judecată şi de orice atac împotriva voastră.

Fiţi atât de buni cu voi înşivă încât să nu vă irosiţi nici timpul, nici sentimentele, nici lacrimile pe lucruri sau persoane care nu merită. Fiţi buni cu voi înşivă şi nu lăsaţi pe nimeni să vă cotropească sufletele, să vă jefuiască de sentimente nobile şi să lase în locul lor frici, prejudecăţi, neîncredere şi urâțenie. Fiţi atât de buni cu voi înşivă încât să nu vă irosiţi străduindu-vă să-i demonstraţi lumii că meritaţi aprecieri şi dragoste. Nu aveţi nevoie de aprecierea ipocriţilor şi de iertarea mincinoşilor.

Fiți atât de buni cu voi înșivă încât să înțelegeți că nu-i datorați lumii decât respectul pe care-l merită. Fiţi atât de buni cu voi încât să vă acceptaţi cu defectele şi cu imperfecţiunile voastre şi să ştiţi că nu trebuie să fiți perfecți. Asta nu înseamnă că trebuie să vă complaceţi în starea în care vă găsiţi acum. Dimpotrivă. Acceptaţi-vă de fiecare dată aşa cum sunteţi şi străduiţi-vă să evoluaţi continuu, să creşteţi, să deveniţi mereu mai buni decât aţi fost cu o zi în urmă.

Fiți atât de buni cu voi încât să nu vă judecați după fiecare pas greșit, după fiecare nereușită sau după fiecare om incapabil să vă iubească pe care l-aţi întâlnit. Fiți atât de buni cu voi înșivă încât să nu vă torturați cu gânduri negative și cu regrete inutile. Fiți atât de buni cu voi înșivă încât să nu vă angajaţi în lupte inutile, chiar dacă justificate, cu oameni cărora nu le place să trăiască în pace și armonie şi care se simt vii numai atunci când le tulbură liniştea celor din jur,

Fiţi atât de buni cu voi înşivă încât să nu îngenuncheaţi niciodată în faţa răutăţii. Depăşiţi-o, ieşiţi repede din raza ei, îmbrăcaţi-vă în pavăza protectoare a iubirii şi treceţi mai departe. Nicio armă nu poate fi mai eficientă decât iubirea de sine. Fiţi atât de buni cu voi încât să nu uitați nicio clipă să vă iubiţi cu tot sufletul vostru, să vă oferiţi tot ceea ce meritaţi şi să fiţi un exemplu de bunătate şi de frumuseţe. Fiţi buni chiar şi cu duşmanii şi detractorii voştri. Fiţi buni cu voi înşivă și nu lăsaţi pe nimeni să vă facă să credeţi că sunteţi altfel decât minunaţi.

Irina Binder

You Might Also Like