Oficial: românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din Europa

Cele mai recente date statistice au bătut alarma românilor: ”suntem numărul 1 în Europa, după consumul de zahăr. Media națională este de 30 kg pe an, de două ori mai mare decât cea din Uniunea Europeană.”

O explicaţie ar fi aceea că oamenii nu citesc etichetele produselor pe care le cumpără. Dacă ar face-o, ar afla că aproape orice aliment procesat conţine adaos de zahăr.

românii sunt numărul 1 în Europa la consumul de zahăr

Zaharul este considerat unul dintre cele mai dăunătoare produse. Și nu fac referință la zahărul natural care se conține în fructe și legume, dar la zahărul rafinat. Hai să facem un experiment împreună, de astăzi să citim atent fiecare etichetă a produselor pe care le cumpărăm. Vei rămâne uimit să descoperi cât zahăr conține: laptele, pâinea albă, roșiile din conserve, sucul și nu mai menționez despre coca-cola sau alte băuturi.

Am selectat mai jos 4 modalități de a diminua consumul de zăhăr chiar astăzi!

1.Conștientizarea

Cel mai valoros sfat este să conștientizezi ce mănânci. Citește etichetele, renunță la zahărul rafinat alb, fie înlocuiește-l cu cel brun, fie cu miere sau siropul de agave. Încearcă să elimini din consum sucurile din comerț, lapte îndulcit, dulciurile și tot ce conține adaos artificial (ceai de fructe, iaurt de diferite gusturi, etc.) Trebuie să înțelegi clar că nimeni nu este cointeresat de sănătatea ta, fiecare producție urmărește scopuri economice. Prepară totul în condiții casnice sau asigură-te de proveniența produselor care intră în coșul tău de cumpărături.

2.Învață piramida nutrițională

piramida nutrițională, cum să consumăm mai puțin zahăr

Deci, dacă vei începe masa cu elementele din grupa de jos a piramidei,a dică din cele cinci grupuri principale de produse alimentare, vei fi absolut sătul și nu vei mai simți nevoia de desert.

Dacă în loc de legume și fructe, alimente bogate în proteine ​​și fibre, poptezi pentru alimente care se află în partea de sus a piramidei alimentare, corpul va primi rapid energie, dar o elimină și mai rapid și vei simți mereu pofta de foame și necesitate de dulciuri.

3.Somul sănătos

Cercetările au demonstrat de foarte mult timp, că atunci când dormim puțin avem mereu nevoie de mâncare sau ceva dulce. Dacă dormi mai puțin de 6 ore pe zi, vei consuma involuntar cu 10g de zahăr mai mult. Deci, regula de aur este un somn de 8 ore pe zi.

4.Consumă scorțișoară

Dacă nu îți imaginezi un latte fără zahăr, sau o tartă cu mere fără zahăr, iată un secret: optează pentru scorțișoară. Acest condiment are proprietăți curative și ajută la normalizarea nivelului de zahăr în sânge.

Și nu uita că nimeni nu este responsabil de sănătatea ta! 

You Might Also Like

  • Tu știi cât de mult zahăr a fost adăugat în băutura ta? - Divers MediaDivers Media 26.11.2018 at 18:36

    […] propus mai jos să înțelegem de ce românii sunt cei mai mari consumatori de zahăr din Europa și să aflăm ce cantitate de zahăr este adăugată în […]