Principala cauză a oboselii este plictiseala- iată argumentul oamenilor de știință

Una dintre cauzele principale ale oboselii este plictiseala. Pentru a ilustra această afirmație, să luăm cazul Alinei, o femeie care locuiește pe strada ta. Alina a venit acasă epuizată, într-o seară. Era obosită, o durea capul, o durea spatele, nu avea putere nici măcar să ia cina. A sunat telefonul, prietenul ei a invitat-o în oraș. O invitație la dans! Ochii i-au strălucit, s-a înviorat. A fugit sus, și-a pus rochia albastră și a dansat până la 3 dimineața, iar când a ajuns, în sfârșit, acasă, nu era câtuși de puțin epuizată. Era, de fapt, atât de vioaie, încât nu putea adormi. Alina era cu adevărat obosită cu 8 ore înainte, când arăta și se simțea epuizată? Sigur că era. Era epuizată deoarece era plictisită de munca ei, plictisită, probabil, de viață. Există milioane de Aline. Ați putea fi una dintre ele.

Există un fapt bine cunoscut că atitudinea emoțională este mult mai vinovată de producerea oboselii, decât efortul fizic. Probabil îți aduci aminte de școală, cum oboseai și adormeai la anumite discipline și cum erai intrigat și însuflețit la orele preferate. Este demonstrat științific că presiunea sângelui și consumul de oxigen acad atunci când cineva este plictisit și că întreg metabolismul revine la normal imediat ce persoana respectivă începe să simtă interes și plăcere pentru muncă.

sursa oboselii este plictiseala

Dar cum să alungăm plictiseala, atunci când munca pe care o facem este lipsită de viață? Desigur că cel mai indicat este să alegeți job-ul care vă place cel mai mult. Și așa, va interveni rutina la un moment dat, iar în acest moment trebuie să fiți perseverenți și motivați. Nu vă focusați pe tragism, plictiseală și apatie. Colorați singuri existența în care trăiți și munciți!

impresionant

Tu cum mergi la serviciu: plictisit sau entuziasmat?

You Might Also Like