Serotonina- hormonul fericirii și bucuriei. Aceste 5 metode îl vor înlocui

ucuria este de mai multe feluri. Sunt momente când ești fericit, dar într-o manieră liniștită, plăcută, transparentă. Sunt momente, când acest sentiment te copleșește și ești invadat de euforie. Așadar, aceste două moduri de a fi fericit, produc doi hormoni diferiți. Euforia este hormonul dopomina, iar bucuria luminoasă și liniștită- serotonina.

Serotonina este un neurotransmițător al creierului, adică o substață care transmite impulsuri cerebrale între celulele nervoase. Un studiu recent realizat la Oxford arată că serotonina influențeaza modul în care percepem romantismul și intimitatea. De asemenea reglementează celulele care sunt responsabile pentru starea de spirit, de memorie, comportamentul social, performanță, concentrare, etc. Deci, este foarte important!

Dacă există o deficiență a serotoninei, atunci apar depresiile, anxietatea, lipsa atenției, a concentrației, oboseală frecventă. Nivelul serotoninei poate fi ridicat, mai mult, poate fi un antidepresiv natural, produs de organism.

Care sunt metodele prin care putem spori nivelul serotoninei? 

Cea mai simplă și eficientă metodă este lumina- da, da, razele directe ale soarelui sunt un antidepresiv excelent. Cel mai important este să vă aflați în camere luminoase, spațioase și confortabile.

O altă metodă este să urmărești postura ta. Dacă mereu stai ghemuit, aplecat, cu capul în jos, de parcă ai fi vinovat și rușinat, atunci nivelul de serotonină este foarte scăzut. Adoptă o poziție corectă, spatele drept, privirea spre cer, pentru a determina o creștere a nivelului de serotonină.

Altă  metodă pentru a spori hormonul fericirii este alimentația. Consumul de alimente care conţin triptofan (seminţe de dovleac, fasole, soia, linte, ton) pot duce la creşterea nivelului de serotonină. Aceste alimente trebuie însă combinate cu carbohidraţi, deoarece aceştia contribuie la transformarea triptofanului în serotonină.

Alte alimente care stimulează acest hormon sunt: bananele, portocalele, caisele, prunele, și grupul de vitamine B. Optează pentru un mod sănătos de viață, activitate fizică zilnică, somn odihnitor și mult aer proaspăt.

Petreceți timpul în aer liber, comunicați cu oamenii și zâmbiți- toate aceste tehnici vă sporesc fericirea și satisfacția!

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Hormonii fericirii pot fi produși de către corp prin 18 metodeDivers Media 01.02.2019 at 16:37

    […] încrederea în sine colosală – acestea sunt semnele principale ale unui nivel ridicat de serotonină. Potrivit multor studii, acest hormon are o legătură directă cu statutul […]

  • Leave a Reply