14 motive pentru a vizita Insulele Feroe- cosmosul terestru

Toată lumea se laudă în ce locuri a călătorit, iar tu nu vrei să fii banal, vizitând teritorii pline de turiști. Vrei ca toți să rămână cu gura căscată când povestești despre călătoria ta? Ei bine, Insulele Faroe te așteaptă.

insulele faroe

Situate între Islanda și Norvegia, acest grup de 18 insulițe vulcanice sunt rupte din altă lume. Care natură sălbatică, acolo sunt priveliști de pe altă planetă. Vă prezentăm mai jos 10 motive să vizitezi Faroe.

#1 Nu sunt mulți turiști

Popularitatea crește, evident! Dar și așa nu sunt foarte mulți turiști în regiune. Dacă vrei liniște, comuniune cu natura, imagini incredibile și poze extraordinare în care să fii singur, nu pe fundal fețe necunosctute, atunci fă valiza. Cele 18 Insulele Feroe au o populație totală de aproximativ 50.000 de oameni.

#2 Cea mai frumoasă capitală a lumii

insulele faroe

Capitala Tórshavn este cel mai mare oraș din Insulele Feroe, stabilită în spatele unui port aglomerat de pe coasta de est a insulei Streymoy. În orașul de 66,8 metri pătrați sunt biserici din secolul al XVIII-lea, o mână de muzee, un mic oraș vechi și rânduri de case viu colorate.

#3 Frumusețe ireală

insulele faroe,

Arhipelagul oferă priveliști izbitor de frumoase, diferite de cele cu care ne-am obișnuit. Vulcani, cascade, munți, ape curgătoare: toate de o naturalețe fără egal.

#4 Cascade demne de imagini de fundal

Nici nu mai ai nevoie de filtre, aceste minunății ale naturii sunt la fiece colț în Faroe. În imagine este cascada Mulafossu, în inima stâncilor și se revarsă în oceanul Atlantic.

#5 Este ușor de călătorit

faroe, cele mai frumoase insule

Infrastructura nouă, cum ar fi tunelurile subterane care leagă insulele și drumurile pietruite care trec prin munți, permite deplasarea relativ ușoară. Ai nevoie doar de o mașină.

#6 Cele mai frumoase păsări de pe Pământ

Aceste păsări sunt adorabile, se numesc puffins și sunt parte organică a acestui paradis.

#7 Iluziile optice sunt un fenomen natural

Incredibil cum un lac este așezat la asemenea distanță de ocean. În realitate, lacul se află într-o depresiune profundă și este la numai 90 de metri deasupra nivelului mării. Stânca abruptă creează iluzia ”plutitoare”.

#8 Luminile nordice

Sunt anumite sate și regiune unde aceste lumini nordice sunt vizibile din luna septembrie- martie/ aprilie.

#9 Iernile sunt cosmice în Faroe

Iernile sunt surprinzător de blânde aici, temperaturile rar fiind sub minus 0 grade. Dar când insulele și satele se îmbogățesc cu zăpadă, ele arată cosmic, dar lumină este doar 5 ore pe zi.

#10 Hiking 1000%

faroe, 10 motive să vizitezi acest cosmos terestru

Atât de multe oportunități sunt pentru hiking, încât combini bucuria de a descoperi și priveliște desprinse din altă lume.

You Might Also Like