Acum oficial: iată care sunt 10 cei mai frumoși munți din lume, trebuie să vezi asta neapărat

Iarna admirăm mai puțin plajele frumoase și mai mult vârfurile muntoase. Știai că și aici există un top riguros? Înălțimea poate fi factorul primar pentru care munții sunt cunoscuți. Dar numai înălțimea poate determina frumusețea unui munte. Aceasta depinde de mai mulți factori, cum ar fi forma sau locația. Aici este lista celor mai frumoși 10 munți din lume.

10.Ama Dablam, estul Nepalului

cei mai frumosi munti din lume

Ama Dablam este un munte popular și frumos situat în regiunea Khumbu a Nepalului de Est. Acest munte acoperit de zăpadă se află la o altitudine de 6812 de metri. Creasta sud-vestică prezintă un drum alpinist faimos pentru expediția permisă.

9.Muntele Table, Cape Town, Africa de Sud

 Table Mountain, Cape Town, South Africa

Acest munte este o minune a naturii din Africa de Sud. Acest ”munte plat”, de 1084 de metri, este un paradis atât pentru iubitorii de natură, cât și pentru excursioniști.

8.Muntele Assiniboine, Canada

 Mount Assiniboine, British Columbia, Canada

Situat pe partea de sud a râurilor canadiene, Muntele Assiniboine este unul dintre cele mai frumoși munți din Canada.

7.Muntele Eiger, Alpi, Elveția

Elegantul munte Eiger situat în Alpi are o altitudine de 3970 de metri și arată uimitor din toate direcțiile.

6.Tre Cime di Lavaredo, nord-estul Italiei

It’s a group of three peaks situated on the world-renowned Dolomite mountain range in Northeastern Italy. The three peaks are named Cima Piccola, Cima Grande, and Cima Ovest. This amazing mountain group situated at an elevation of 2999 meters.  There are numerous routes that lead to this mountain group – both easy and challenging. Also, the views are just spectacular. All these make Tre Cime di Lavaredo as a real paradise for all type of hikers.

Este un grup de trei vârfuri situate pe renumitul lanț montan Dolomiti din nord-estul Italiei. De asemenea, vederile sunt spectaculoase. Toate acestea fac din Tre Cime di Lavaredo un adevărat paradis pentru toate tipurile de excursioniști.

5.Muntele Fuji, Japonia

Mount Fuji,Honshu Island, Japan

La 3776, Muntele Fuji este cel mai înalt vârf din Japonia. Acest munte vulcanic este situat pe insula Honshu. În fiecare an peste 200.000 de turiști vizitează acest munte popular. Vederea apusului de soare de acolo este incredibilă.

4.Cerro Torre, Argentina

The magical mountain of Cerro Torre is situated on the Chile – Argentina border, in the Los Glaciares National Park.  In fact, Cerro Torre a part of a mountain chain of four mountains. Other three mountains named Punta Herron, Torre Egger and Cerro Stand hard. The 3128 meters high Cerro Torre is the highest peak among this mountain group.  The most notable feature of Cerro Torre is its long pointed shape. It’s too hard to climb the Cerro Torre mountain, even for the experienced climbers.

Acest munte magic face parte din Parcul Național Los Glaciares. Cea mai notabilă caracteristică a lui Cerro Torre este forma sa lungă. Este prea greu să urci pe muntele Cerro Torre, chiar și pentru alpiniștii experimentați.

3.Denali, Alaska, Statele Unite ale Americii

 Denali, Alaska, United States

Acest munte spectaculos în sine este principala atracție a Parcului Național Denali. La 6190 de metri, Denali este cel mai înalt vârf de pe continentul nord-american. Denali este de asemenea al treilea cel mai izolat vârf din lume, după Munții Everest și Aconcagua din Argentina.

2.Kirkjufell, Islanda

Kirkjufell, Grundarfjordur, Snaefellsnes Peninsula, Iceland

Kirkjufell este un munte impresionant, de 463 de metri, situat în orașul Grundarfjordur din Peninsula Snaefellsnes din Islanda. Este cel mai fotografiat munte din Islanda.

1.Matterhorn, frontiera dintre Elveția și Italia

Matterhorn, Swiss-Italian Border

Nu există alte vârfuri în Alpi sau în restul lumii este la fel de frumos ca Matterhorn. Este cu adevărat o atracție magică. Fețele lui Matterhorn sunt abrupte, dar glaciale și fantastice!

You Might Also Like