Top 15 cele mai frumoase castele din lume despre care nu ai auzit

Toamna se numără castelele pentru vizitat.

Fiind un anotimp cald, pe alocuri rece, nostalgic și impunător – toamna se potrivește de minune cu un castel. Și când pot ieși pozele mai dramatice și mai răscolitoare, decât în lunile acestea reci.
Așadar, am selectat o listă de 15 de castele minunate din întreaga lume pe care merită să le vizitezi în această toamnă. Și nu crede că te port cu gândul peste mări și țări, avem bijuterii arhitecturale chiar la noi acasă sau la un pas distanță.

Savurați 🙂

1.Castelul Eltz, Germania

cele mai frumoase castele din lume

Castelul Eltz a devenit constant unul dintre cele mai fotografiate castele de pe Instagram. Și pe bună seamă. Castelul este unul deosebit de frumos, iar amplasarea geografică îi permite să dezlănțuie o priveliște mirifică. Mai este și unul dintre puținele castele, care nu a fost distrus de-a lungul anilor.

2.Eilean Donan, Scoția

Eilean Donan, Scoția. cele mai frumoase castele din lume

Eilean Donan este poate unul dintre cele mai cunoscute castele medievale.  Parțial, datorită faptului că a fost prezentat în filmul Highlander din 1986, dar și ca unul dintre locurile obligatorii din Western Highlands din Scoția.

3.Castelul Bran, România

.Castelul Bran, România, cele mai frumoase castele din lume

Da, da, ai citit bine! Castelul Bran este în topul celor mai frumoase castele din întreaga lume.
Castelul se află la aproximativ 2500 de metri deasupra nivelului mării și oferă vedere spectaculoasă asupra satului Bran. O minune arhitecturală în inima munților. Acesta adună an de an mii de turiști din întreaga lume. Mai nou, se organizează festivaluri și spectacole pentru turiști.
În zilele noastre, turiștii pot vizita castelul și se pot plimba prin scările înguste care duc la 60 de camere din lemn, interesant, multe dintre ele fiind conectate prin pasaje subterane.

4.Mont-Saint-Michel, Franța

Mont-Saint-Michel, Franța, cele mai frumoase castele din lume

Puține locuri din lume sunt la fel de magice precum golful Mont-Saint-Michel din Franța. Insula este mică și o adevărată oază de inspirație pentru iubitorii de natură și artă. Peisajul care înconjoară insula este în continuă schimbare, întrucât valurile golfului se pot retrage rapid, dezvăluind o cu totul altă viziune.

5.Castelul Windsor, Anglia

Castelul Windsor, Anglia, cele mai frumoase castele din lume

Castelul a devenit faimos prin însăși amplasarea și valoare istorică. Încă de când Henric I a condus Marea Britanie, acest măiestos castel a bucurat ochii și inimile lumii. Astăzi, castelul prezintă un design georgian și victorian bazat pe o structură medievală, cu caracteristici gotice. Fiind una dintre cele trei reședințe oficiale ale reginei, castelul nu este deschis mereu vizitatorilor.

6.Alhambra, Spania

Alhambra, Spania, cele mai frumoase castele din lume

Complexul de palate și fortărețe din Andaluzia, Spania, cunoscut sub numele de Alhambra, a fost construit în secolul al XIII-lea. Construit pe vârful fostelor ruine ale fortificației romane, a devenit palat regal în 1333, iar un secol mai târziu situl a devenit Curtea Regală a lui Ferdinand și Isabella.

Numărul de vizitatori autorizați să meargă la Alhambra este foarte limitat, de aceea vizitele ar trebui să fie planificate cu mult timp înainte. Dar este atât de frumos, încât se merită orice sacrificiu.

7.Castelul Vianden, Luxemburg

Castelul Vianden, Luxemburg, cele mai frumoase castele din lume

La fel ca multe alte castele medievale, Castelul Vianden se află în vârful unui deal cu vedere asupra orașului Vianden. Impresionant este și spectacolul vegetației din jurul castelului.

8.Castelul insulei Trakai, Lituania

Castelul insulei Trakai, Lituania, cele mai frumoase castele din lume

Amplasarea castelului este feerică. Numai să-l privești ești cuprins de o satisfacție enormă, dar mai cu seamă să te afli acolo.

9.Castelul Bojnice, Slovacia

Castelul Bojnice, Slovacia, cele mai frumoase castele din lume

Un castel romantic și aproape de basm. Castelul este înconjurat de un parc vast și frumos, care face parte integrantă din acest castel remarcabil.

10.Castelul Hohenwerfen, Austria

Castelul Hohenwerfen, Austria, cele mai frumoase castele din lume

Fortificația a fost construită la sfârșitul secolului al 11-lea pentru a servi drept un balon strategic pe o stâncă înaltă de 500 de metri. De-a lungul anilor a servit nu numai ca bază militară pentru conducătorii din Salzburg, ci și ca reședință și refugiu de vânătoare.
Mai târziu, castelul și-a câștigat o reputație înspăimântătoare din cauza faptului că a fost folosit ca închisoare de stat.
În aceste zile complexul castelului servește ca muzeu care prezintă istoria și vasta colecție de arme.

11.Château de Pierrefonds, Franța

Château de Pierrefonds, Franța, cele mai frumoase castele din lume

Un exemplu excepțional de arhitectură militară medievală defensivă este Castelul de Pierrefonds din Franța. De-a lungul anilor a fost prezentat în numeroase filme și seriale TV, ceea ce a făcut-o și mai recunoscută la nivel mondial. Și, cei drept, francezii se pricep de minune la marketing și promovarea monumentelor arhitecturale.

12.Castelul Corvinilor, România

Castelul Corvinilor, România, cele mai frumoase castele din lume

Castelul prezintă o structură mare și impozantă, cu turnuri înalte, bastioane, o curte interioară, acoperișuri divers colorate și rânduri de ferestre și balcoane decorate cu sculpturi din piatră.

13.Castelul Hluboká, Republica Cehă

Castelul Hluboká, Republica Cehă

Multe dintre castelele construite în timpul Evului Mediu au servit ca fortărețe militare destinate apărării și asta poate fi văzută cu siguranță în aparența lor. Castelul Hluboká din Republica Cehă nu se numără printre acestea și prezintă un design gotic și, prin urmare, are o calitate destul de romantică în ceea ce privește aspectul modern.

14.Castelul Doorwerth, Olanda

30Castelul Doorwerth, Olanda

Castelul Doorwerth are un aspect unic și cu adevărat încântător. Împrejurimile sale pitorești adaugă plus valoare acestui castel.

15.Castillo de Coca, Spania

Castillo de Coca, Spania

În stil spaniol – frumos, impresionant și cu stil.

 

You Might Also Like